Amor de Mare

Ho vaig escriure recordant el Jordi Salort, fill de la Dora i el Joan Salort, de “Cal Tosu”, del Catllar.

Ho vaig escriure recordant el Jordi Salort, fill de la Dora i el Joan Salort, de “Cal Tosu”, del Catllar. Aquest noi havia anat junt amb dos amics més d’excursió a Madagascar, allí els van robar i a ell, per voler-se defensar, el van ferir de mort. Per poder traslladar les seves despulles, van tenir molts problemes i dificultats. Entre l’Ajuntament i El Consolat finalment el van poder repatriar.
Jo vaig anar al seu enterrament com moltíssimes persones. A l’Església, no s’hi cabia. Estic segura que en aquells moments els seus pares no se’n van donar compte de tota la gent que va passar per donar el condol.
Abans, la gent d’Ardenya i del Catllar ens coneixíem tots, i la Dora, la mare d’en Jordi, més o menys és de la mateixa edat que jo. Ens coneixíem de jovenetes de quan els diumenges, o per alguna festa ens trobàvem a El Catllar.
Al cap d’uns dies que jo vaig anar a El Catllar, per casualitat, ens vàrem trobar pel carrer i, és clar, ens vam abraçar plorant, jo no sabia com fer-ho per poder-la consolar.
I, per la nit, jo no em podia dormir, era com si un àngel o no sé qui, em fes estar desvetllada recordant el Jordi, i la seva mare, la Dora. És llavors quan vaig escriure aquest poema:

Per què encara plores, mare?
Per què no et pots consolar?
que no veus que si tu plores,
el meu cor fas angoixar?
Jo voldria el teu somriure
Digues, mare, ho faràs?
tingues al cor l’esperança
que un dia em retrobaràs.
I els teus ulls negats pel plor
puguin veure amb alegria
“La Llum” que hi ha al “Més Enllà”

Neus Esmel i Mercadé. d’Ardenya. 19- 10 – 1991

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.