Les Puntaires: Una nova etapa

Per aprendre a fer puntes de coixì i tenir el “Carnet d’artesà”, vaig anar un temps a Tarragona a l’escola de puntaires de la senyora Romagosa i després a l’escola de puntaires de l’Arbós del Penedès.
I vaig començar a ensenyar a fer puntes de coixí a casa. A l’assabentar- se’n la gent, em van demanar des de l’associació de pares i mares de les escoles de Molí de Vent i d’Antoni Roig de Torredembarra, que ensenyés a les nenes a fer labors i a cosir. I clar, també a fer punta de coixí.
Més endavant, també vaig anar durant un temps a ensenyar puntes a La Riera de Gaià. Allí es va formar un bon grup de dones, i vam començar a anar a les “Trobades de puntaires”, que se celebraven en diferents pobles de la rodalia, i també alguna vegada fora de la província, com a Vilanova i La Geltrú, Cornellà de Llobregat, Xàtiva…

II Trobada de puntaires de Santa Creu de la Riera

La primera “Trobada de puntaires a Torredembarra”, es va fer al Barri marítim, en aquella trobada, van donar un premi a la puntaire més petita, que era una nena de la meva colla, la Judit Ciuró de quatre anys. També en altres trobades que es van celebrar a El Vendrell, la Pobla de Mafumet o La Riera de Gaià, , les nenes més jovenetes, eren les de la meva colla. Amb la colla de nenes i senyores que tenia d’aprenentes anàvem a les “Trobades de puntaires”, de diferents pobles de les rodalies.
A Sant Feliu de Llobregat, per les festes de primavera, tots els anys fan una exposició de Roses que és molt famosa. L’any 2001 va coincidir amb el “ V CONCURS DE PUNTES DE COIXÍ “Ciutat de les Roses”. Jo vaig presentar una rosa feta amb punta de coixí i em van donar el segon premi. Va ser una gran sorpresa, i al mateix temps una gran satisfacció, perquè eren molts els treballs que s’hi havien presentat.

Diada de la puntaire, Trobada de puntaires

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.